Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

"Wanneer de druk oploopt, dan is elke stap die je neemt een grotere overwinning"

Henk Jan Hoekman, coach en psychosociaal hulpverlener  

Over Henk Jan

Paardencoach en wandelcoach word je natuurlijk niet zomaar. Daar gaat een heel traject aan vooraf. Mijn voortraject is dat ik ruim 25 jaar in de (verstandelijke) gehandicaptenzorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijnsector heb gewerkt.

Onder andere als trajectbegeleider, detacherings-consulent, procesbegeleider zelforganiserende teams en ambulant hulpverlener. Ook heb ik ervaring met crisis systeem interventies.

Van 2015 tot 2017 werd ik veelvuldig ingezet om vanuit het BOT (BedrijfsOpvangTeam) collega’s bij Trajectum na incidenten nazorg te bieden. Als procesbegeleider zelforganisatie heb ik teams ondersteund in het meer zelf organiseren van het werk. Bij Ambiq heb ik als ambulant hulpverlener in het CSI-team (Crisis Systeem Interventie) gewerkt, met als doel dreigende uithuisplaatsingen van kinderen te voorkomen.  Via deze werkplekken rolde ik het coachvak in en kwam ik erachter dat daar mijn plezier en kracht ligt. 

Via mijn partner kwam ik vele jaren geleden in aanraking  met paarden en de reflecterende kracht van het paard.  Met nieuwsgierigheid en veel kilometers maken, heb ik me het paardencoachvak eigen gemaakt  en werk ik wekelijks met mensen tussen de paarden. 

Opdrachtgevers waar ik voor werk zijn Ambiq, Harreveld, ziekenhuizen, de14 Twentse Gemeentes, Tuoro BV en particulieren met een coachvraag.

De inzichten die ik heb gekregen gaven vertrouwen om ook weer door te gaan en verder te kijken. Weten waar je staat en proberen dichtbij jezelf te blijven en je niet af te laten leiden van je eigen proces. Ik merk dat ik steeds meer rust aan het ervaren ben en daar ook keuzes in kan maken.

Marieke, Palliatieve zorg

Het fijne aan alles, ik merk dat ik in beweging ben. Misschien nu nog niet de kant op die ik wil met werk, maar stap voor stap dichterbij kom ik dichterbij. Door de paardencoaching kan ik mijzelf in het juiste perspectief plaatsen en meer loslaten.

Peter, Zorgmedewerker

MIJN LOCATIE

De Tinkerhoeve

Tinkerhoeve De Bonte Parels is naast vele mooie natuurgebieden één van de locaties waar ik regelmatig gebruik van maak. Vroeger een bloeiende Tinkerstoeterij, nu een warm welkom voor onder andere coaching, therapie en trainingen. De Tinkerhoeve is gesitueerd in het midden van Twente (op 5 autominuten van de A1). Vroeger bood de stoeterij plaats aan de Tinkermerries en hengsten, waar ze op een zo natuurlijk mogelijke manier in de kudde gehouden werden. Zo konden de paarden in hun eigen oerritme samenleven en nieuw leven voortbrengen. Een deel van de paarden is er nog steeds en zijn ‘collega’s tijdens mijn coaching.


De Tinkerhoeve ademt rust, natuur, vriendelijkheid en warmte uit. De plek geeft je het gevoel welkom te zijn. Waar ieder individu de kans geboden krijgt om ook terug te gaan naar basic life. Buiten in de wei of de zandbak, of binnen bij de gemoedelijke houtkachels in ons sfeervolle zaaltje of chalet.